A mers seara in club si, dimineata, era toata plina de vanatai, dar nu isi amintea cum le-a facut. Cand medicii i-au spus cum au aparut, a inceput sa PLANGA

Adesea, vanataile apar din cauze inofensive, cum ar fi o lovitura de coltul mesei. Mai rar, cauza lor poate fi mortala. 
Thea Wilson este o tanara in varsta de 37 de ani care a descoperit pe pielea ei ca vanataile pot fi un semn pentru ceva mult mai grav. Intr-o dimineata, cand s-a trezit dupa o noapte petrecuta in oras, ea a descoperit ca avea corpul acoperit de vanatai, de diferite dimensiuni. Nu bause alcool, asa ca era sigura ca nu proveneau de la o cazatura. Se lovise de cateva persoane pe ringul de dans, dar nu atat de puternic incat sa ii provoace aceste urme.

Cand a vazut ca vanataile nu dispar, a apelat la un doctor. La inceput, medicii, au crezut ca are o problema cu trombocitele, care schimba modul in care sangele se incheaga, asa ca i-au facut o biopsie la maduva osoasa. 
Au descoperit ca sufera de o forma rara de cancer, din cauza careia celulele sangvine imature  blocheaza procesul de producere  a trombocitelor sanatoase. Se numeste leucemie promielocitara acuta si afecteaza o persoana din 250.000. Nu e mostenita, dar bolnavii se nasc cu ea.

Thea avea 9 trombocite in loc de 140-400 si o simpla cazatura ar fi ucis-o, pentru ca sangele ei nu se mai coagula. Din fericire, una dintre cele mai periculoase forme de leucemie a devenit una dintre cele mai vindecabile. Dupa 5 luni de chimioterapie si tratament cu vitamina A, tanara si-a putut relua viata. 


Share on Google Plus

About Reutersmediaa

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu