Acuzatii grave la adresa cuplului Berecleanu - Zaharescu! Fosta lor sefa spune tot adevarul despre plecarea lor din PRO TV

Doina Gradea, fosta asistentă personală a lui Adrian Sârbu la Pro TV și fost șef la Pro TV Internațional, povestește despre presiunile asupra postului din timpul guvernării lui Năstase, dar și despre modul în care Andreea Berecleanu și Andrei Zaharescu au părăsit postul de televiziune.
Despre presiunile asupra postului: „Dupa alegerile din 2000, cand Ion Iliescu a revenit la Presedintia Romaniei si Adrian Nastase devenea prim ministru, am simtit din plin ce a insemnat sa fim PRO schimbare in 1996 cand CDR a castigat alegerile, iar Emil Constantinescu devenea presedinte. In 1996, PRO TV a promovat o campanie puternica de sustinere a schimbarii, doar eram generatia PRO care nu mai voia persoane ce aveau legatura cu trecutul comunist dinainte de 1989.
Dupa 2000, cand cei invinsi in 1996 au revenit la putere, asta ne-a costat mult. Timp, nervi, energie: „Imediat dupa instalarea noului Guvern au inceput sicanele. Ne-am trezit cu toate controalele posibile: Garda Financiara, Ministerul Muncii, Politia Economica. Cateva luni de zile singura preocupare a unora dintre noi a fost sa stam la dispozitia autoritatilor de atunci, sa le dam documente peste documente, declaratii, si sa acceptam acele presiuni cu gandul ca trec si dupa asta ne vedem din nou de treburile noastre.”
Momentul plecării Andrei Zaharescu si Andreea Berecleanu: Cuplul Andrei Zaharescu – Andreea Berecleanu, care prezenta jurnalul de dimineata „se “implicasera” prea tare in continutul programului, transformandu-l in “talcioc personal”, asa incat depasisera cu mult limitele jurnalismului si profesionalismului impus cu rigoare de companie si care puteau afecta imaginea PRO TV”. „Si-au recunoscut greseala, au plecat in conditiile oferite de noi si si-au vazut mai departe de viata lor.”
Am avut si altfel de incidente, cand directorului statiei de la Chisinau – un om deosebit si puternic de altfel – i-a explodat masina in fata casei. Nu eram doriti la Chisinau, le stateam ca un ghimpe celor din Guvernul moldovean de la inceputul anilor 2000. Insa am avut rabdare, am facut toate demersurile oficiale si PRO TV Chisinau ramasese la un moment dat singurul post TV in limba romana.
Share on Google Plus

About Reutersmediaa

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu